Linkuri accesibilitate

Rapoarte financiare ale partidelor prezentate Comisiei Electorale


Partidele politice înscrise în cursa electorală au cheltuit pînă acum 9 milioane 45 de mii de lei.

Cel mai mult a investit în promovarea sa Partidul Social Democrat, condus de Dumitru Braghiş – peste 2 milioane şi 600 de mii de lei. Pe locul doi în top e Partidul Comuniştilor care a raportat Comisiei Electorale Centrale, cheltuieli de peste 2 milioane şi 300 de mii, iar pe locul trei se află Partidul Liberal Democrat, care cheltuit pentru campania sa un milion şi 600 de mii de lei. Puţin peste un milion a cheltuit Partidul Democrat, alte patru formaţiuni politice declarînd cheltuili de cîteva sute de mii – e vorba de Alianţa “Moldova Noastră”, Partidul Liberal, PPCD şi Uniunea Centristă a lui Vasile Tarlev, care, pînă acum, a suportat cheltuieli de doar 111 mii de lei.
Sunt şi partide care susţin că nu au cheltuit deocamdată nici un ban pentru a-şi face publicitate electorală – printre acestea se numără Partidul Conservator şi Mişcarea “Acţiunea Europeană”.
Potrivit reglmentărilor Comisiei Electorale Centrale, Partidele politice au voie ca până la alegeri să cheltuie nu mai mult de 12 mln de lei fiecare, iar candidaţii independenţi nu trebuie să depăşească suma de 500 mii lei. Toţi concurenţii electorali sunt obligaţi să prezinte, odată la 2 săptămâni, rapoarte financiare despre veniturile şi cheltuielile din perioada campaniei.
XS
SM
MD
LG