Linkuri accesibilitate

Revista presei moldovenești


Trebuie să remarc polemicile din ce în ce mai aprinse dintre ziarele care îi susțin mai mult sau mai puțin fățiș pe candidați și schimbul de replici între gazetari.

“Fluxul” bunăoară caută să ne convingă azi că vizita lui Lavrov la Chișinău nu a avut nici o treabă cu alegerile. Drept dovadă sînt invocate declarațiile lui Lavrov însuși, dar și cele ale lui Valeri Klimenko liderul mișcării Ravnopravie. Klimenko spulberă ideea că Voronin ar fi sprijinit de Moscova, titrează “Fluxul”, iar Igor Buciu îi califică pe toți cei care nu sînt de acord drept “așa-ziși analiști”. In replică la aserțiunile de același fel publicate de “Flux”, Nicolae Negru afirma în “Jurnal de Chișinău” că “băieții de la Flux s-au pomenit într-o situație teribilă și, creștinește, ar trebui să le plîngem de milă. In loc să dea dovadă de adevărată demnitate și să recunoască adevărul, ei luptă orbește cu evidențele încercând să prezinte albul negru și negrul alb. Și e clar de ce, demnitarul rus i-a stricat lui Roșca jocul de-a patriotismul”. Mai găsiți în “Jurnal” încă un editorial de Petru Bogatu despre partidele din podul lui Voronin și ziarul e cel care l-a surprins pe ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Valeriu Bobuțac făcînd campanie electorală pentru comuniști la Edineț. Asta după ce, săptămâna trecută, în aceeași postură a fost găsit Valerian Cristea, ambasadorul Moldovei în Cehia.
“Moldova suverană” ne servește la pachet, cum ne-a obișnuit, un șir întreg de relatări despre vizitele electorale dar și cele care n-ar fi trebuit să fie electorale ale celor mai înalți demnitari din stat, președintele Voronin, speakerul Marian Lupu, premierul Zinaida Greceanîi și încearcă să ne convingă, deopotrivă cu aceiași demnitari că numai comuniștii pot asigura stabilitatea politică și economică a Moldovei după alegeri.
In fine, “Timpul” constată că președintele Voronin nu a mai găsit vreme să participe la comemorarea celor 17 ani de la declanșarea războiului de pe Nistru și asta deși la manifestațiile dedicate retragerii armatei sovietice din Afganistan a mers.
XS
SM
MD
LG