Linkuri accesibilitate

La Chișinău operatorilor de telefonie mobilă li s-a cerut să respecte legislația electorală


Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a atenționat cei patru furnizori de rețele si servicii de telefonie mobilă de pe piață asupra neadmiterii cazurilor de încalcare a legislației electorale. Acest lucru a fost făcut la solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC), relatează MOLDPRES.

Surse de la serviciul de presa al ANRCETI au comunicat că în apelul CEC se spune că în cazurile în care prin rețelele de telefonie mobilă se transmit, la solicitarea concurenților electorali, mesaje cu agitație electorala, operatorii urmează să se conducă după prevederile Codului electoral și ale Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă din R. Moldova.

Astfel, potrivit art. 47 al Codului electoral, publicitatea electorală în rețeaua Internet și prin telefonia mobilă este asimilată publicității electorale în presa scrisă. In conformitate cu pct. 27 al regulamentului amintit fiecare material al concurenților electorali publicat în presa scrisă va fi plasat la rubrica "Electorală 2009" și va fi însoțit de o notă "achitat din fondul electoral" al concurentului respectiv.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG