Linkuri accesibilitate

Premierul maghiar despre o nouă cortină de fier


La Bruxelles, premierul Ungariei Gyurcsany a avertizat că în Europa s-ar putea instaura o cortină de fier financiară dacă Uniunea Europeană nu-i sprijină pe cei mai vulnerabili membri.

Gyurcsany a cerut Uniunii Europene sa creeze un fond special de peste 240 de miliarde de dolari pentru a stabilizarea pietelor financiare din Europa de est.

Premierul maghiar a facut aceasta declaratie la o reuniune neoficială a liderilor UE, pe a carei agenda se afla o strategia comuna de combatere a crizei economice.

Ţinînd cont de situatia dramatica in care se afla economiile unor tari devenite membre ale UE in ultimii ani, s-ar putea discuta posibilitatea accelerării admiterii in zona euro. O astfel de decizie ar implica o relaxare a condiţiilor de adoptare a monedei unice. Multe guverne se impotrivesc insă acestei perspective.

Viitorul nesigur al industriei de automobile si mai ales măsurile de unele tari de redresare a acestei industrii – criticate drept protecţioniste – reprezintă prioritatea Franţei la discuţiile de la Bruxelles.
XS
SM
MD
LG