Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministrul de externe Cristian Diaconescu a declarat că, în timpul discuţiei cu omologul rus Serghei Lavrov, a precizat care sunt cele trei priorităţi ale României în relaţiile economice cu Federaţia Rusă. "Acestea sunt: reechilibrarea balanţei comerciale, consolidarea prezenţei economice a României în economia Federaţiei Ruse şi elaborarea şi susţinerea de proiecte comune pe terţe pieţe", a spus Diaconescu.

Ministrul român de Externe a spus că întâlnirea a reconfirmat dorinţa unei abordări deschise din partea ambelor părţi a problemelor globale. "Am referit importanţa dialogului Rusia-NATO", a spus ministrul Diaconescu.

În cursul vizitei de vineri la Moscova, ministrul Cristian Diaconescu a reafirmat susţinerea pe care România o acordă soluţionării conflictului din Transnistria cu respectarea formatului "5 plus 2". Aflat la Academia Diplomatică din Moscova, unde a rostit un discurs şi a răspuns câtorva întrebări, ministrul a fost întrebat de un invitat spaniol despre poziţia României faţă de diferendul din Transnistria, precum şi faţă de problema generală a conflictelor îngheţate, în contextul războiului care a avut loc în vara trecută în Georgia.

"În ceea ce priveşte relaţia cu Republica Moldova, noi oferim, în relaţia bilaterală, parteneriatul european, care acoperă tot ceea ce se afla în conţinutul abordării europene cu privire la interesul comun de a dezvolta relaţiile bilaterale dar şi pentru interesele de stabilitate ale regiunii. În al doilea rând, noi susţinem formatul 5 plus 2. În al treilea rând, credem că orice soluţie legată de conflictele îngheţate, indiferent unde sunt, ar trebui pusă într-o relaţie strictă şi directă cu respectarea suveranităţii şi integrităţii statului vizat. În acest caz, a Republicii Moldova", a răspuns Diaconescu.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG