Linkuri accesibilitate

Eficienţa Internetului în campaniile electorale


săptămîna trecută, portalul informaţional UNIMEDIA a fost sancţionat de consiliul electoral al municipiului Chişinău pentru publicarea unei ştiri privind lansarea programului electoral al Partidului Liberal. Consiliul a procedat astfel la cererea reprezentantului Partidului Comuniştilor, Serghei Sîrbu, care a calificat ştirea în cauză drept publicitate electorală. Vom preciza că regulamentul privind reflectarea campaniei elecorale, adoptat de Comisia electorală Centrală asimilează publicitatea electorală publicată pe internet celei care apare în presa scrisă.
Acelaşi Sîrbu a mai cerut ca UNIMEDIA să scoată de pe site-ul său imaginile foto şi video, fără să argumenteze însă convingător, la părerea jurnaliştilor, cererea sa.
Administraţia UNIMEDIA a negat caracterul publicitar al ştirii incriminate, iar avocatul Vitalie Nagacevschi, candidat pe listele electorale ale Partidului Liberal Democrat, a declarat pentru UNIMEDIA că cererea comuniştilor e lipsită de suport juridic şi de logică.
Despre rolul Internetului ca mijloc de informare în masă, despre eficienţa lui ca suport de propagandă politică şi campaniile electorale netradiţionale pe Internet, vom discuta azi cu analistul politic, Oleg Cristal, de la Asociaţia pentru Democraţie Participativă “Adept”.
XS
SM
MD
LG