Linkuri accesibilitate

Sondaj INSOMAR: Traian Băsescu ar obţine 59% din voturi dacă prezidenţialele ar avea loc acum


Potrivit unui sondaj INSOMAR realizat la comanda Realitatea TV, Traian Basescu ar obtine 59% din sufragii, daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale. Pe locul doi se afla Mircea Geoana, cu 13 procente, iar pe locul trei, actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu cu 8%. Calin Popescu Tariceanu ar primi 3% din optiunile electoratului.

La partide politice, PDL ar obtine cele mai multe voturi, adică 43%. Urmeaza PSD cu 32 la suta, PNL cu 14 si UDMR cu 5 procente. PRM, PC si PNG se afla sub acest prag.

In ceea ce priveste actuala coalitie de guvernare, 43% dintre romani cred ca este cea mai buna solutie, in timp ce 26% considera ca, dimpotriva, nu este cea mai buna varianta. Aproape o treime dintre cetateni au raspuns "nu stiu".

Exceptand actuala alianta, 20% dintre cei chestionati cred ca o solutie mai buna ar fi fost coalitia PDL-PNL, 15% vedeau ca viabil un Guvern PSD si tot atatia subiecti ar fi optat pentru un Guvern PDL.

Totodata, o treime dintre romani sunt de parere ca Traian Basescu a avut cea mai mare contributie la formarea actualei coalitii de guvernare. Cat despre premierul Emil Boc, aproape jumatate dintre cei chestionati considera ca este o alegere buna.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG