Linkuri accesibilitate

Acces-Info: Accesul la informaţie ramâne nesatisfăcătorîn Republica Moldova


Accesul la informatie ramâne nesatisfacator in Republica Moldova constata grupul de experti creat de Centrul “Acces-info” în cadrul Programului de Consolidare a Capacitatii de Monitorizare a Societatii Civile din Moldova.

Piotrivit raportului dat publicitatii astazi, Guvernul Greceanii a întreprins un sir de masuri privind eficientizarea sistemului de comunicare cu publicul, iar Parlamentul a adoptat Legea privind transparenta în procesul decisional, dar in perioada ultimului trimestru al anului 2008 au avut loc mai multe cazuri de îngradire a accesului la informatie.

Raportul evidentiaza necesitatea instaurarii unei culturii informationale, care sa determine societatea sa se intereseze permanent despre modul în care se gestioneaza banii publici, spune directorul Institutului European de Studii Politice din Moldova, Viorel Cibotaru, expert în grupul de monitorizare.

Grupul de experti este compus din reprezentanti ai societatii civile si mass-media. Programul, administrat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala, este finantat prin intermediul Corporatiei Provocarile Mileniului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG