Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Premierul rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu este împotriva participării României în proiectul conductei South Stream şi este gata să furnizeze gaz fără participarea intermediarilor. “Suntem de acord să trecem la relaţii directe în furnizarea de gaze cu companiile de stat", a declarat premierul rus într-o discuţie purtată cu jurnalişti străini la reşedinţa prezidenţială de la Novo-Ogarevo, relatează RIA Novosti.

"Am pentru România o contraofertă pe care, cred eu, va fi greu să o refuzaţi. Vă rog să-i transmiteţi acest lucru preşedintelui Băsescu. Suntem gata să vindem companiei voastre de stat întregul volum de gaze consumat de Ucraina, iar voi îl puteţi revinde apoi Ucrainei”, le-a spus Putin jurnaliştilor, citat de Interfax.

Premierul rus a mai spus că Rusia nu va pune piedici proiectului Nabucco. Proiectul conductei Nabucco sprijinit de Uniunea Europeană are ca scop transportarea gazelor caspice spre Europa, ocolind Rusia. Iar conducta South Stream, un proiect al concernului rus Gazprom, ar porni din Rusia spre Europa prin Marea Neagră, ocolind Ucraina.
XS
SM
MD
LG