Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La o zi dupa ce Transnistria a ramas fara gaze naturale, livrarea gazelor de catre Gazprom a fost sistata complet si pe malul drept al Nistrului. La o sedinta a comisiei pentru situatii exceptionale, premierul Zinaida Greceanii a indemnat populatia sa faca economii, pina cind Ucraina si Rusia vor depasi disputa pe tema gazelor naturale.

La sedinta comisiei pentru situatii exceptionale, ministrul economiei Igor Dodon a anuntat ca rezervele de gaze naturale pentru regiunea de nord a Moldovei sint suficiente doar pentru 48 de ore. Zona de nord e asigurata cu gaze din conducta Ananiev-Cernauti-Pogoroceni, care alimenteaza si regiunea orasului Ribnita din Transnistria, si municipiul Chisinau. In zona raionului Causeni, din apropierea Tighinei, rezervele de gaze naturale sint suficiente pentru 2 zile, iar in sudul Moldovei – autonomia gagauza, raionul Hincesti si pina la Cahul - pentru 7 zile.

Pentru a economisi rezervele de gaze, cele 2 centrale centralele electrice cu termoficare din Chisinau functioneaza deja pe baza pacurii. CET-Nord de la Balti urmeaza sa fie aprovizionata astazi si ea cu pacura necesara.

La Chisinau, Termocomul - principalul furnizor de energie termica – a fost nevoit sa reduca temperatura in reteaua de incalzire. Dimineata, temperatura in caloriferele oamenilor a fost redusa cu 8 grade Celsius si va continua sa scada, in schimb autoritatile promit ca apa calda nu va fi oprita.
XS
SM
MD
LG