Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Guvernul de la Chişinău a anunţat că au fost sistate livrările de gaze ruseşti spre regiunile de centru şi sud ale Republicii Moldova prin staţiile de pompare din Orlovca şi Grebeniki, iar în conducte au mai rămas gaze pentru câteva zile.

Prin gazoductul Ananiev-Cernăuţi-Pogoroceni amplasat în partea de nord a Republicii Moldova au fost dublate livrările de gaze naturale pentru a acoperi consumul din regiunile de nord şi unele obiecte industriale din Chişinău.

Într-un comunicat de presă al guvernului în urma şedinţei de aseară a comisiei pentru situaţii excepţionale se spune că premierul Zinaida Greceanîi le-a trimis scrisori omologilor de la Kiev şi Moscova în care cere ca disputa gazelor dintre Ucraina şi Rusia să nu afecteze Moldova, care îşi achită toate facturile faţă de concernul rus Gazprom.

Comisia pentru situaţii excepţionale a decis să aloce 21 mii tone de păcură din rezerva de stat pentru alimentarea centralelor electrice cu termoficare 1 şi 2 din Chişinău şi economisirea gazelor naturale. În cazul în care livrările de gaze se vor opri de tot, cele două centrale vor putea livra căldură consumatorilor din Chişinău pentru o perioadă de două săptămâni.
XS
SM
MD
LG