Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Premierul Emil Boc a anunţat o serie de măsuri restrictive cu privire la cheltuielile bugetare pe anul 2009. "Am decis interzicerea cumulului pensiei cu salariu în sistemul public. Cu alte cuvinte, nimeni nu mai poate primi de la stat şi salariu şi pensie. Mai mult, am redus salariile bugetarilor de lux la maxim 4800 de lei. Mai mult, cei care au beneficiat de salarii compensatorii la pensionare şi doresc să se lucreze în continuare în sistemul public vor fi obligaţi să le returneze în termen de 30 de zile", a spus premierul Boc după şedinţa de azi a Guvernului.

Boc a anunţat ca măsuri de austeritate bugetară şi tăierea cheltuielilor de achiziţii din domeniul public cu circa 50%.

Emil Boc a declarat că odată cu adoptarea bugetului de stat pe 2009, Guvernul va lua o decizie privind majorarea pensiilor şi a salariilor profesorilor, în funcţie de resursele financiare.

Primul ministru spune că deficitul bugetar din acest an se apropie de 5% din PIB, iar veniturile la bugetul de stat sunt mai mici cu 7 miliarde de euro comparativ cu încasările estimate, ceea ce a dus la neachitarea unor facturi de sute de milioane de euro pentru lucrările de infrastructură.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG