Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Avioanele de luptă israeliene au bombardat pentru a doua zi consecutiv Fâşia Gaza. Raidurile aeriene au ucis cel puţin 270 de persoane.

Miliţiile islamiste palestiniene Hamas, care controlează Gaza, au ripostat cu tiruri de rachete asupra Israelului.

Astăzi, guvernul israelian a avertizat că ar putea lansa şi o ofensivă terestră în Gaza, şi că atacurile aeriene vor dura „atât timp cât va fi nevoie”.

Reunit în şedinţă de urgenţă, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea violenţelor în Orientul Apropiat.

Statele Unite au deplâns pierderile de vieţi omeneşti, dar au semnalat că înţeleg raţiunea ofensivei din Gaza. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a spus că Statele Unite au cerut Israelului să evite ţintele civile, dar a adăugat că Washingtonul ştie că Israelul nu face decît să riposteze la sutele de atacuri cu rachete lansate de Hamas în ultimele zile.

Mai multe guverne din lumea întreagă, inclusiv al Rusiei şi al Franţei, au cerut oprirea ostilităţilor în Gaza şi negocierea unui nou armistiţiu.

Atacurile israeliene au fost condamnate în ţările musulmane, unde au avut loc şi demonstraţii de solidaritate cu palestinienii.
XS
SM
MD
LG