Linkuri accesibilitate

Declaraţii ale unor lideri de partid despre posibila configuraţie a viitorului guvern


Liderul PDL Emil Boc a declarat că electoratul a optat clar pentru o guvernare de dreaptă şi a sugerat o coaliţie reînnoită PDL – PNL. Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu a declarat, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că, dacă PDL şi PNL nu găsesc o soluţie pentru o "unire" politică, atunci democrat-liberalii vor rămâne în opoziţie.

Poziţia PNL este de asumare în continuare a guvernării în condiţiile în care liberalii vor conduce guvernul şi se va pune în aplicare planul de relansare a creşterii economice propus de Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu două săptămâni, a declarat, duminică seară, liderul liberal Bogdan Olteanu.

Întrebat dacă menţinerea funcţiei de premier pentru Tăriceanu este o condiţie strictă, Olteanu a răspus: "Fără îndoială! Unul dintre elemente este ca Tăriceanu să aibă funcţia de premier, că nu putem să-i cerem altei persoane să pună în aplicare planul lui Tăriceanu".

Liderul PSD Mircea Geoană crede că partidul său este cel mai îndreptăţit să conducă viitorul guvern, după a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de ieri. „Nu există nici o îndoială asupra mandatului pe care ni le-au încredinţat românii”, a declarat Geoană. El nu a spus nimic pe tema unei viitoare coaliţii, evitînd să indice cu care partid ar prefera social-democraţii să se coalizeze.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG