Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Oficialitati din Rusia si Georgia au participat la Geneva la convorbiri pe tema statutului celor doua republici separatiste Abhazia si Osetia de Sud. Convorbirile, mediate de Uniunea Europeană, OSCE şi Naţiunile Unite, au fost convenite în acordul de încetare a focului dintre Rusia şi Georgia, mediat de preşedintele Franţei Nikolas Sarkozy.

Potrivit ministrului adjunct de extrene rus Grigory Karasin, in ciuda a 3 ore de discuţii pe teme de securitate, continuă să existe diferenţe majore între părţi.

Pierre Morel, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Caucaz, a salutat discuţiile de astazi ca pe un pas inainte şi a anunţat că părţile au convenit să reia convorbirile în luna decembrie.

Ministrul georgian al Reintegrarii, Temus Jakobashvili a declarat că dacă aceste convorbiri se doresc oficiale, trebuie implicate toate părţile din cele doua regiuni, adică şi elementele separatiste şi cele care pledeaza pentru raminerea celor doua regiuni în componenţa Georgiei.

Ieri, ambasadorul Georgiei la Naţiunile Unite, Irakli Alasania a cerut Uniunii Europene să lanseze o investigaţie independenta asupra celor 5 zile de război din luna august, ţara sa fiind dispusă să prezinte toate documentele, inclusiv cele secrete.
XS
SM
MD
LG