Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Rusiei Dimitri Medvedeev se afla la Nisa unde participa la reuniunea UE - Rusia pe tema relansarii relatiilor bilaterale, relaţii ingheţate in urma invaziei Georgiei de catre Rusia in luna august.

Preşedintele Frantei Nicolas Sarkozy, ţară ce deţine preşedintia prin rotatie a Uniunii Europene, şi preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso vor avea convorbiri cu presedintele Rusiei pe teme precum criza economică globala, un subiect in care punctele de vedere ale celor doua parti par sa nu fie deosebite.

Vor fi abordate de asemenea probleme legate de securitatea energetica si de colaborarea la acest nivel intre Uniunea Europeana şi Rusia.

In ceea ce priveşte restabilirea increderii între Bruxelles si Moscova mai sint multe de facut, dupa razbioul ruso-georgian din vara si dupa recentele declaratii ale presedintelui Medvedev ca ar putea instala rachete Iskander in enclava Kalinindgrad, ca riposta la planurile ameriacane de a amplasa elemente ale unui scurt anti racheta in Polonia si Cehia.

Ieri, Nicolas Sarkozy a avut o intrevedere cu preşedintele Georgiei, Mikail Saakashvili la Paris, in care, potrivit liderului de la Tbilisi, i s-au dat asigurari ca situatia din Georgia va fi pusa pe agenda negocierilor.

Presedintele Rusiei va pleca de la Nisa la Washington unde va participa simbata la reuniunea G - 20 pe tema crizei financiare globale.
XS
SM
MD
LG