Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Alte două companii româneşti, de data aceasta din industria chimică şi a îngrăşămintelor minerale au anuţat că vor trimite în şomaj câteva sute de angajaţi, fiind afectate de criza economică globală.

Oltchim la Râmnicu Vâlcea va concedia 550 de muncitori în decembrie şi îşi va reduce producţia cu până la 40 la sută. Compania Azomures de la Târgu Mureş va reduce 250 de locuri de muncă.

Recent, uzinele Dacia au anunţat că-şi opresc producţia între 20 noiembrie şi 7 decembrie din cauza scăderii cererii de automobile, iar angajaţii vor primi în această perioadă numai 85 la sută din salariu.

La Galaţi, sindicatul companiei ArcelorMittal planifică greve în urma anunţului că salariile angajaţilor nu se vor majora în 2009 pe fundalul crizei internaţionale, iar uzina ArcelorMittal de la Hunedoara a anunţat că se va închide în decembrie.

La Braşov, 440 de angajaţi îşi vor pierde slujbele anul viitor, când compania Kraft va închide fabrica de ciocolată, mutîndu-şi o parte a unităţilor de producţie în Bulgaria.
XS
SM
MD
LG