Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Organizatiile non-guvernamentale Pro Democratia si Agentia de Monitorizare a Presei, impreuna cu Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, au elaborat o lista care cuprinde 130 de persoane din jumatatea de vest a tarii care aspira la un mandat de deputat, dar nu corespund unor criterii de integritate. Cu mici variatii, criteriile au fost folosite si in 2004 de catre Coalitia pentru un Parlament Curat.

Celor 130 de candidati li se imputa traseismul politic, colaborarea cu Securitatea, conflictul de interese sau averile insuficient justificate.

Peste o saptamana urmeaza sa fie publicata lista candidatilor cu probleme din estul tarii, urmata de lista celor ce candideaza la Senat, dar nu corespund criteriilor selectate.

Informatiile au fost culese de catre jurnalisti din presa locala si verificate de catre Pro Democratia si de Agentia de Monitorizare a Presei.

Printre cei 130 se regasesc numele a numerosi actuali parlamentari, dar si ale unor persoane care au avut functii importante la nivelul administratiei locale, precum Teodor Atanasiu, Daniel Buda, Dan Ilie Morega, Eugen Nicolicea, Laszlo Borbely si Dumitru Dragomir.
XS
SM
MD
LG