Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România a depus in vara o sesizare penală privind 67 de persoane (foşti securiști, activiști de partid și informatori)susceptibile de a fi săvârşi acte de terorism prin răpirea şi torturarea cunoscutului disident Vasile Paraschiv, precum şi de utilizarea psihiatriei pentru reprimarea sa, de supunerea lui la tratamente crude, inumane şi degradante, timp de 26 de ani, pentru atitudinea şi convingerile sale anticomuniste.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus insa neînceperea urmăririi penale in acest caz. Documentul este semnat de şeful Secţiei – procurorul Marius Iacob şi de către procurorul Iuliu Molcuţ, același procuror care l-a disculpat pe Ion Iliescu în dosarul mineriadei.

Considerăm că acești procurori se folosesc de încadrări juridice eronate pentru a refuza să lucreze în dosarele privind crimele și abuzurile Securității. Intr-un comunicat al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, procurorii Marius Iacob şi Iuliu Molcuţ se fac partaşi la crimele şi abuzurile Securităţii.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG