Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Procurorul general Laura Codruta Kovesi a cerut destituirea procurorului militar Dan Voinea din functia de adjunct al sefului Sectiei Parchetelor Militare, desi printre dosarele finalizate de acesta se numara si cele in care au fost condamnati definitiv generalii Victor Stanculescu si Mihai Chitac.

Teodor Maries, presedinte al Asociatiei 21 Decembrie 1989, declara ca Voinea este cel care a avut curajul sa inceapa urmarirea penala a celor cu adevarat responsabili in dosarele revolutiei si mineriadei. Voinea si procurorii Romeo Balan, Viorel Siserman si Vasile Doana au instrumentat cel putin patru mari dosare ale revolutiei, in care au fost condamnati definitiv generalii Victor Stanculescu, Mihai Chitac, Iulian Topliceanu si multi altii.

Tot generalul Voinea este cel care a descoperit cenusa victimelor din decembrie 1989 din Timisoara, a facut dosarul care a fost conexat cu celebrul dosar "Timisoara". Autorii masacrului si ai incinerarii au fost condamnati definitiv.

Inca din anul 2000, Voinea a trimis in judecata dosarele crimelor de la mineriada din iunie 1990, dar legislatia penala mereu schimbatoare a blocat practic judecarea acestor cauze, inchise definitiv de subalternii procurorului general Kovesi.

De asemenea, Voinea a trimis in judecata inalti ofiteri SRI pentru disparitia manuscriselor disidentului Gheorghe Ursu, iar dosarul privind implicarea generalului de Securitate Nicolae Plesita (alaturi de celebrul terorist Carlos sacalul) in atentatul de la postul de radio Europa Libera este in faza de finalizare, scrie Romania Libera in editia sa de vineri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG