Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe Comănescu despre intervenţia României pe lîngă ţările UE pentru o mai mare angajare a UE în integrarea europeană a Moldovei


Ministrul de Externe Lazar Comanescu a declarat că la cererea României, Uniunea Europeana a lansat ieri la Luxemburg un mesaj foarte puternic cu privire la disponibilitatea sa de a se angaja în apropierea dintre Chisinau si Bruxelles, si în reglementarea conflictului transnistrean”.

Declaratia a fost facuta la o intrevedere cu presa de la Bucuresti, citata de agentia Info Prim neo.

Pe de alta parte, la summitul Uniunii Europene de miine si poimiine, anunta un comunicat al presedintiei de la Bucuresti, Republica Moldova se afla pe agenda din perspective unui mesaj de consolidare a relaţiilor Uniunii Europene cu acest stat.

România a insistat în ultimele 12 luni, si în special dupa razboiul dintre Georgia si Rusia, asupra faptului ca este esential ca UE sa se implice în solutionarea conflictelor înghetate, în special cel din Transnistria, care se afla pe teritoriul unui stat din vecinatatea imediata.

Ieri Ministrii de Externe ai celor 27 tari UE au recomandat Consiliului European sa dezvolte relatii mai strânse cu Moldova si, în particular, sa examineze posibilitatea de a se renunta la regimul de vize de intrare pentru moldoveni.
XS
SM
MD
LG