Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Un grup al celor mai importante bănci naţionale reduce ratele dobânzii într-o acţiune coordonată pentru a opri criza financiară globală. Rezervele Federale în Statele Unite, Banca Centrală Europeană, Băncile Naţionale din Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Canada au anunţat fiecare reducerea propriilor rate pentru a stimula activitatea economică. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a spus că măsurile coordonate între guverne şi băncile centrale sunt singura cale de a preveni colapsul economic şi a aplana ceea ce el a numi „furtuna financiară fără precedent”.

Pe plan regional, bursele din Ucraina şi Rusia s-au închis astăzi, cele ruseşti vor rămâne închise cel puţin până la sfârşitul săptămânii din cauza pierderilor mari înregistrate pe fundalul crizei financiare internaţionale. Banca Naţională a Ucrainei a intervenit pentru a salva de la faliment o bancă privată.

În Moldova, o companie de analiză financiară Credit-Profit spune citată de Infotag că sectorul financiar este la adăpost datorită faptului că piaţa financiară locală este subdezvoltată şi slab conectată la circuitele internaţionale.
XS
SM
MD
LG