Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Camera Deputatilor a respins miercuri cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu pe Legea 10 privind regimul juridic al caselor nationalizate. Proiectul de lege care apartine conservatorilor ramane neschimbat si prevede ca imobilele care au fost cumparate in baza Legii 112 de catre chiriasi nu mai pot fi retrocedate proprietarilor de drept. Mai mult, legea initiata de parlamentarii conservatori si adoptata de deputati prevede ca si chiriasii ale caror contracte de vanzare-cumparare au fost desfiintate ulterior in instanta sa primeasca despagubiri la valoarea de piata. Legea merge din nou la promulgare la presedintele Traian Basescu.

Raportul intocmit de comisia juridica pe baza cererii de reexaminare a presedintelui Traian Basescu a fost respins de deputati. Cu 117 in favoarea raportului, 79 de voturi impotriva si 28 de abtineri, raportul a fost respins, deoarece, fiind lege organica, era nevoie de jumatate plus unu din numarul deputatilor inscrisi pe liste.

Controversata lege a caselor nationalizate a fost trimisa inapoi in Parlament, spre reexaminare de catre presedintele Traian Basescu. Seful statului a precizat ca actul normativ contine o serie de prevederi neconstitutionale si reprezinta, in fapt, "o noua nationalizare", pentru ca este facuta "dupa interesele unei clientele politice care a dobandit case in baza Legii 112".

Comisia juridica a facut mici modificari asupra textului, insa, in esenta sa, legea ramane aproape neschimbata. Deputatii au pastrat cea mai importanta prevedere: proprietarii de drept nu-si mai pot recupera casele daca acestea au fost vandute in baza Legii 112.
XS
SM
MD
LG