Linkuri accesibilitate

Andrei Stratan este de părere că deschiderea consulatelor române de la Cahul şi Bălţi ar fi inutilă


Cu ocazia unei întrevederi cu jurnalişti locali şi străini, ministrul de externe Andrei Stratan a spus că deschiderea unor noi consulate româneşti în Moldova nu va mai fi necesară odată ce va lua fiinţă o ambasadă italiană la Chişinău, după Anul Nou. Potrivit lui Stratan, marea majoritate a moldovenilor ar cere viza românească numai ca să poată merge la ambasada Italiei de la Bucureşti. Şeful diplomaţiei moldovene a mai afirmat că oricum, noile consulate nu vor garanta obţinerea mai rapidă a vizei

În cursul unei întrevederi cu ambasadorul român la Chişinău, Filip Teodorescu, premierul Zinaida Greceanâi a mulţumit guvernului României pentru faptul că a fost invitată la Bucureşti şi pentru sprijinul acordat Moldovei în integrarea europeană.

Basa Press informează citînd surse de la guvernul moldovean că vizita premierului la Bucureşti va avea loc pe data de 23 octombrie. Iar un oficial al ministerului de externe din România a declarat că pe agendă se va afla şi problema consulatelor de la Bălţi şi Cahul.
XS
SM
MD
LG