Linkuri accesibilitate

IICCR organizează la Muzeul Ţăranului Român o dezbatere pe tema: Politia politica: instructiuni de folosire


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania si Muzeul Taranului Roman organizeaza pe 7 octombrie proiectia unor documentare din arhiva Securitatii maghiare. Sub titlul Politia politica: instructiuni de folosire. Filmele documentare din arhiva securitatii maghiare sunt un colaj interesant privind aspectele mai putin cunoscute ale unei institutii care a reprezentat instrumentul de conservare a puterii in fostele state comuniste. Proiectul este realizat cu sprijinul istoricului Andrea Varga.

Filmele incluse in program (inedite pentru publicul roman) prezinta aspecte tehnice din activitatea Securitatii maghiare: „Perchezitia secreta”, „Instructiuni pentru raspandirea manifestelor”, „Urmarirea in cadrul contraspionajului” sau „Instructiuni de organizare a caselor conspirative”. Metodele de lucru ale Securitatii au fost similare in toate tarile fostului bloc comunist.

Printre invitatii la dezbatere se vor numara Marius Oprea (presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania), Radu Filipescu (presedintele Grupului pentru Dialog Social) si Liviu Plesa (cercetator la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii).
XS
SM
MD
LG