Linkuri accesibilitate

Theodor Stolojan (PDL) acuză guvernul de "risipirea masivă a rezervelor"


Intr-o emisiune televizata Theodor Stolojan a lansat un nou atac impotriva premierului Tariceanu despre care spune ca este condus de Dinu Patriciu si alti oameni potenti care se afla in spatele unor grupuri de interese.

In opinia lui Stolojan actualul Guvern nu a fost in stare sa puna la punct strategii simple de dezvoltare ceea ce a condus la o risipa masiva a rezervelor. Datoria externa a Romaniei s-a triplat ajungand la 65 de miliarde de euro. Stolojan a dat exemplu domeniul invatamantului si al sanatatii pentru care s-au alocat fonduri duble fata de 2004, dar unde lucrurile nu s-au miscat prea mult.

Liderul liberal-democrat a criticat privatizarea Petrom despre care spune ca a fost o afacere proasta. Stolojan a atacat si alte institutii ale statului (ANRE, CNVM etc.) despre care spune ca au scapat de sub controlul Guvernului din cauza proastei organizari si isi astfel sa-si puna tarife si salarii mari. In legatura cu criza financiara globala, fostul expert al Bancii Mondiale crede ca Romania este ferita deocamdata de o criza financiara similara celei americane dar ca efectele crizei americane exista deja in Romania prin cresterea dobanzilor.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG