Linkuri accesibilitate

Judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul D. Voiculescu nu are nevoie de certificat ONISS


Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii arată într-o adresă transmisă Tribunalului Bucureşti că documentele depuse în dosarele aflate pe rolul instanţelor nu sunt "secret de stat", documentele interne ale CNSAS fiind declasificate odată cu trimiterea lor judecătorilor.

"Pe cale de consecinţă, nexistând nici măcar ipotetic, posibilitatea ca în dosarele constituite la nivelul instanţelor de judecată, în materia desconspirării fostei Securităţi, să existe documente clasificate ca «Secrete de Stat», considerăm că nu se impune ca magistraţii care soluţionează aceaste cauze să deţină certificatul ORNISS", concluzionează conducerea Consiliului.

Din lipsa unei astfel de explicaţii, procesul lui Dan Voiculescu (PC) în care a contestat decizia Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de colaborare cu Securitatea a fost amânat pentru 16 septembrie.

Judecătorul căruia i-a fost repartizat aleatoriu dosarul a apreciat că are nevoie de un certificat ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat) pentru a putea judeca acest caz.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG