Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Astazi la Bruxelles a avut loc reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în cadrul careia s-a discutat despre punerea in aplicare de catre Moldova a Planului Individual de Actiuni. S-a decis continuarea cooperarii dintre R. Moldova cu NATO în baza unui unui plan de actiuni actualizat.

In ceea ce priveste conflictul transnistrean statele NATO s-au pronuntat pentru integritatea teritoriala a R. Moldova si au salutat eforturile conducerii de la Chisinau de a solutiona problema exclusiv pe cale pasnica, în formatul 5+2, se arata intr-un comunicat de presa al minsietrului de externe moldovean.

La reuniunea au participat ministrul afacerilor externe Andrei Stratan si ministrul apararii Vitalie Vrabie care au avut si o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. In cursul convorbirilor, partea moldoveana a apreciat pozitia ferma a aliantei în problema Tratatului FACE Adaptat privind respectarea angajamentelor de la Istanbul din 1999, care prevad retragerea fortelor rusesti din regiunea transnistreana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG