Linkuri accesibilitate

OSCE: agenda convorbirilor 3 plus 2 de la Viena nu a fost încă stabilită


Misiunea OSCE de la Chisinau a anuntat ca este gata sa participle ls 8 septembrie la Viena, la reuniunea negiociatorilor si observatorilor in reglementarea transnistreana. Declaratia a fost facuta agentiei Basa de Matti Sidoroff, responsabilul cu presa al misiunii OSCE de la Chisinau.

Potrivit lui Sidoroff, agenda discutiilor nu a fost inca stabilita, dar formatul 3+2 implica OSCE, Rusia si Ucraina ca mediatori si Statele Unite si Uniunea Europeana ca observatori.

Intr-o declaratie facuta ieri postului nostru de radio, premierul moldovean Zenaida Greceanii a spus ca autoritatile moldovene sint increzatoae in gasirea unei solutii conflictului transnistrean.

Potrivit premierului Greceanii, in nou plan pentru solutionarea crizei se prevede o autonomie larga acordata regiunii, retragerea trupelor rusesti si acceptarea unor elemente ale planului Kozak, cum ar fi particuiparea reprezentatilor transnistreni in guvernul si parlamentul Moldovei. Guvernul moldovean nu va accepta insa federalizarea Republicii Moldova.
XS
SM
MD
LG