Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La Bruxelles, dupa reuniunea de urgenta a liderilor Uniunii Europene, reuniune convocata de Franta pentru a discuta situatia din Georgia, presedintele Frantei Nicolas Sarkozy a anuntat ca Uniunea Europeana condamna actiunile Rusiei in Georgia si va organiza o conferinta a danatorilor pentru eforturile de reconstructie. din Georgia.

Orice convorbiri pe tema parteneriatului dintre Uniunea Europeana si Rusia vor fi suspendate pina cind Rusia nu isi va retrage trupele din Georgia asa cum s-a angajat in acordul de incetare a focului convenit, a mai spus Nicolas Sarkozy.

Presedintele Frantei a anuntat si ca o delegatie UE la nivel inalt a Uniunii Europene, din care va face parte presedintele Comisiei Europene Barosso si coordonatorul politicii externe si de securitate Solana, se va afla la Moscova la 8 septembrie pentru a discuta cu liderii rusi situatia creata. “Intilnirea din 8 septembrie va fi cruciala pentru relatiile dintre Uniunea Europeana si Rusia”, a spus presedintele Sarkozy.

Presedintele Frantei a vorbit si despre trimiterea in Georgia a unei misiuni de observare a acordului de pace incheiat intre presedintii Georgiei si Rusiei. El a precizat ca Rusia trebuie sa inteleaga ca lumea nu se mai poate intoarce la zonele de influenta din trecut. “Yalta a ramas in urma” a declarat Nicolae Sarkozy.

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso a declarat, la rindul sau, ca reuniunea de astazi nu a fost indreptata impotriva Rusiei, dar ca Uniunea Europeana nu poate sa ramina indiferenta fata de incalcarea de catre Rusia a acordului negociat de Uniunea Europeana.
XS
SM
MD
LG