Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama l-a ales pe senatorul Joe Biden drept vice-preşedinte in spe. În vârstă de 65 de ani şi aflat la cel de-al şaselea mandat, senatorul Biden este în prezent preşedintele comitetului pentru Relaţii Externe din Senat. Echipa electorală a senatorului Obama a făcut anunţul pe internet şi prin mesaje SMS trimise suporterilor democraţi.

În anunţ se spune că "Joe Biden are o bogată experienţă în politica externă, o reputaţie impresionantă de cooperare extra-partiinică şi o abordare directă în rezolvarea problemelor”. Deşi a votat în 2002 pentru rezoluţia Congresului care autoriza folosirea forţei în Irak, Joe Biden a devenit la scurt timp un critic al războiului, acuzând administraţia preşedintelui George W. Bush de incompetenţă.

Analiştii spun că senatorul Biden îl poate ajuta pe Barack Obama să-şi rezolve dificultatea întâmpinată în a-i atrage de partea sa pe alegătorii albi din clasa muncitoare şi pe cei vârstnici. Biden provine dintr-o familie relativ modestă, este fiul unui vânzător de maşini şi este mult mai puţin prosper decât alţi colegi senatori.

Un purtător de cuvânt al candidatului republican, John Mccain a spus că alegerea lui Joe Biden echivalează cu o recunoaştere a lipsei de experianţă a lui Barack Obama în politica externă şi a faptului că nu este pregătit să devină preşedinte.
XS
SM
MD
LG