Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Federaţia Rusă a anunţat că şi-a încheiat retragerea militară din Georgia. Ministerul rus al apărării spune într-un comunicat de presă că ministrul apărăii Anatoli Serdiucov i-a raportat preşedintelui Dmitri Medvedev îndeplinirea ordinului de retragere de pe teritoriul Georgiei.

În comunicat se arată că retragerea a avut loc fără incidente şi că şi-au început activitatea punctele de control de menţinere a păcii, în zona de securitate.

Dar ministerul de interne al Georgiei, prin purtătorul său de cuvânt Şota Utiaşvili, a spus că trupele ruseşti continuă să controleze poziţii din vestul ţării. El a spus că ruşii nu s-au retras din oraşul Senaki şi din portul Poti.

De la Washington s-a anunţat că Statele Unite şi Franţa cred că Rusia nu a pus în aplicare acordul de încetare a focului, în ce priveşte retragerea din Georgia. Potrivit Casei Albe, preşedinţii George Bush şi Nicolas Sarkozy au ajuns la această concluzie într-o convorbire telefonică pe tema evoluţiilor din Georgia.

Rusia a anunţat ceva mai devreme că înfiinţează aşa-numite puncte de control, câte 18, în jurul Osetiei de Sud şi Abhaziei, cele două regiuni separatiste ale Georgiei. Moscova spune că ele vor fi temporare şi că misiunea lor va fi să prevină jafurile şi livrările ilegale de armament şi muniţii.
XS
SM
MD
LG