Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La reuniunea de urgenta a ministrilor de externe din tarile NATO, convocata de Statele Unite, s-a decis ca, in conditiile in care Rusia nu isi respecta angajamentele asumate si nu se retrage imediat din Georgia, Alianta Atlantica nu poate continua sa aiba acelasi tip de relatie cu Moscova.

Intr-o declaratie comuna, cei 26 de membrii ai aliantei au spus ca relatiile nu vor putea reveni la normal decit dupa retragetrea fortelor rusesti din Georgia. Secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer s-a intrebat retoric: Ce inseamna o promisiune asumata pe hirtie de presedintele Medvedev, realizata prin eforturi diplomatice, daca ea nu este respectata?

Ministrii de externe NATO au decis sa infiinteze o comisie NATO - Georgia, un mecanism asemanator cu cel pe care NATO il are cu Ucraina.

Secretarul de stat american Condoleezza Rice, la rindul ei, a precizat despre documentul final al reuniunii NATO de la Bruxelles: "Declaratia arata limpede ca NATO sprijina integritatea teritoriala, independenta si suveranitatea Georgiei si sprijina guvernul ei ales in mod democratic, respinge obiectivul strategic al Rusiei de a submina aceasta democratie, slabind Georgia sau amenintindu-i integritatea teritoriala."
XS
SM
MD
LG