Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: Războiul din Caucaz va avea consecinţe "severe" asupra intereselor româneşti


Fostul ministru de externe Mircea Geoană este de parere ca războiul din Caucaz va avea consecinţe "severe" asupra intereselor româneşti, asupra "strategiei energetice a României". In opinia liderului PSD, proiectul gazoductului Nabucco "aproape mort".

Geoana s-a referit si la posibilul efect al crizei din Georgia asurpa Republicii Moldova, care se aşteaptă la o "soluţionare" a conflictului din Transnistria. " Aici, estimarea mea este că ne putem aştepta în perioada următoare la o «soluţionare» a conflictului din Transnistria, dar în termenii pe care domnul Voronin şi Moscova îi vor impune", a spus Geoană.

Geoană susţine că evoluţiile din Georgia va avea efecte şi asupra Ucrainei. "Miza întâlnirii NATO din decembrie, când urma să se reanalizeze invitaţia ca Georgia şi Ucraina să adere la MAP (Membership Action Plan) va căpăta o încărcătură simbolică şi politică fără precedent. Acum, miza se mută către Ucraina şi întrebarea este care va fi reacţia Alianţei Atlantice cu privire la destinul european al acestui mare vecin al României", a spus fostul ministru de externe Mircea Geoană.
XS
SM
MD
LG