Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Presedintele Rusiei Dmitri Medvedeev si presedintele Frantei Nicolas Sarkosy au prezentat un plan in 6 puncte care ar putea duce la incetarea ostilitatilor din Georgia. Planul cere ambelor parti sa se retraga in pozitiile de dinainte de inceperea ostilitatilor si cere comunitatii internationale sa ia in discutie statutul final al celor doua regiuni separatiste ale Georgiei – Abhazia si Osetia de Sud.

Presedintele rus a spus si ca pacificatorii rusi vor ramine in cele doua regiuni separatiste. Atit Sarkosy cit si Medveedev au spus insa ca situatia nu este inca rezolvata. La o intrebare a presei ruse, liderul de la Kremlin l-a numit pe presedintele Georgiei “nebun”.

Presedintele Frantei Nicolas Sarkosy merge de la Moscova la Tbilisi, cu planul in 6 puncte convenit, iar ministrul francez de externe va prezenta proiectul de accord la care s-a ajuns ministrilor din tarile Uniunii Europene.

Statele Unite au salutat decizia presedintelui Rusiei, Dmitri Medvedeev de a pune capat ostilitatilor militare din Georgia.
XS
SM
MD
LG