Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Agenţiile de ştiri relatează că trupele ruseşti avansează în teritoriul georgian dinspre cele două regiuni separatiste, Osetia de Sud şi Abhazia. Ministerul rus al apărării a confirmat că trupele sale au intrat în oraşul Senaki, din apropierea Abhaziei.

Ruşii spun că manevra este necesară pentru a împiedica trupele georgiene să atace din nou Osetia de Sud, dintr-o altă direcţie.

La Tbilisi, secretarul Consiliului naţional de securitate al Georgiei Alexander Lomaia a declarat pentru France Presse că forţele ruseşti au ocupat oraşul Gori, din apropierea Osetiei de Sud, aflat la numai 60 de kilometri distanţă de Tbilisi.Ministerul rus al apărării a negat însă că ar fi ocupat oraşul Gori.

La Bruxelles, un purtător de cuvânt a exprimat îngrijorarea Comisiei Europene faţă de aceste ştiri. Purtătoarea de cuvânt Krisztina Nagy a spus că ultimele evoluţii, cum este trecerea graniţelor georgiene de către trupele ruseşti, schimbă dimensiunea conflictului.

Comisia Europeană a cerut Rusiei să înceteze de îndată toate activităţile sale militare pe teritoriul Georgiei.

Într-o apariţie televizată, preşedintele Mihail Saakaşvili a spus că Georgia are nevoie de la aliaţii occidentali mai mult decât ajutor umanitar şi moral pentru a opri ceea ce el a numit “agresiunea barbară”.
XS
SM
MD
LG