Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe francez Kouchner în misiune de mediere la Tbilisi şi Moscova


La Tbilisi a ajuns ministrul francez de externe Bernard Kouchner, in fruntea unei delegatii internationale de mediatori. In cursul zilei de astazi, seful diplomatiei franceze va merge la Moscova pentru a discuta si cu autoritatile ruse.

Dupa convorbirile cu presedintele Georgiei Saakashvili, Kouchner a declarat, citat de agentia Reuter, ca prima urgenta este acum retragerea controlata a fortelor si reintoarcerea la masa negicierilor. Simplu de spus, a declarat Kouchner, dar greu de facut. Trebuie sa gasim mijloacele pentru a ajunge la o incetare imediata a focului, acceptata de ambele parti, a mai spus seful diplomatiei franceze.

Potrivit declaratiei ministrului adjunct de externe al Germaniei, ministrii de externe ai Rusiei si Georgiei ar fi avut o convorbire directa.

Rusia a anuntat ca numarul victimelor din confruntarile militare din ultimele zile ar fi de 2000, in timp ce Georgia sustine ca este intre 92 si 150. Potrivit unui purtator de cuvint al Crucii Rosii internationale 40 de mii de oameni ar fi fugit din zonele afectate de lupte.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG