Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele ICR Horea Roman Patapievici a declarat la o conferinţă de presă, la Bucureşti, că acuzaţiile la adresa expoziţiei româneşti de artă stradală “Freedom for the Lazy People”, de la New York, sunt în întregime false şi se datorează fie neînţelegerii operei de artă, fie pur şi simplu relei-voinţe.

Potrivit Mediafax, Patapievici a adăugat că scandalul a luat şi o dimensiune politică, odată ce a intrat în atenţia parlamentului de la Bucureşti.

Preşedintele ICR a spus că vizitatorii nu au înţeles că svastica desenată pe un ponei roz expus la expoziţie are un sens “ironic”, nicidecum antisemit.

Patapievici a dat de înţeles că unii, cărora nu le place expoziţia, au căutat motive extra-estetice pentru a o critica.

"Acum se pune de o comisie parlamentare care să analizeze activitatea nazistă a ICR. Şeful comisiei menite să ne analizeze, Adrian Păunescu, a declarat că trebuie ca ICR să fie supus oprobiului public. Aici suntem (...) Tot scandalul a pornit de la nimic. Dacă era o dezbatere de făcut era despre valoarea acestei expoziţii şi a tipului de artă pe care aceşti artişti îl propun", a spus Patapievici, citat de Mediafax.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG