Linkuri accesibilitate

Ajutoare UE pentru zonele sinistrate din România, Moldova şi Ucraina


Uniunea Europeana si tarile membre au reactionat rapid la inundatiile care au lovit România, Ucraina si R. Moldova, anunta Comisia Europeana. Ajutoarele constau din barci, pompe, generatoare electrice, echipamente de epurare a apei si alte articole de prima necesitate. Centrul de supraveghere si informare al UE la Chisinau a trimis experti pentru a facilita coordonarea operatiunilor de salvare pe teren si pentru a evalua necesitatile în vederea acordarii asistentei în procesul de reconstructie.

Ministerul de Externe al Estoniei a acordat ajutoare umanitare celor doua tari în valoare de 130 mii euro. Ajutoare au sosit si din Cehia, iar Crucea Rosie Internationala a alocat deja 368 mii euro din fondul sau pentru situatii exceptionale pentru a trimite articole de prima necesitate – apa, alimente si haine – zonelor afectate

Filiala din Moldova a Crucii Rosii si-a epuizat deja stocurile, acordând asistenta unui numar de 500 de familii cel mai sever afectate de inundatii.

Organizatia turca - Semiluna Rosie - a trimis alimente, paturi, paturi, sapun si vesela pentru sinistratii din R. Moldova si Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG