Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Traian Băsescu a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, redactiile de limba romana ale posturile de radio Europa Liberă si BBC cu Ordinul "Meritul Cultural în Grad de Mare Ofiţer".

In decretul prezidential se arata ca ordinele au fost acordate "pentru profesionalismul, imparţialitatea şi constanţa" cu care cele doua posturi de radio au promovat valorile culturii şi civilizaţiei occidentale în România.

Pentru Europa Libera, decoratia a fost primita de presedintele institutiei Jeff Gedmin, iar pentru BBC România, de directorul redactiei Răzvan Scorţea.

La alatul Cotroceni au fost prezenti si ambasadorii SUA şi Marii Britanii, Nicholas Taubman şi Robin Barnett.

Traian Basescu a declarat in incheierea discursului sau că îl încearcă un sentiment de bucurie şi unul de tristeţe în legătură cu faptul că cele două posturi nu vor mai emite spre Romania. El a explicat că este bucuros pentru faptul că, dacă guvernele care au finanţat cele două posturi au decis să nu o mai facă, înseamnă că acestea au încredere în faptul că în România democraţia s-a instaurat definitiv.

În acelaşi timp, a spus Băsescu, îl încearcă şi un sentiment de regret pentru că dispar astfel din România "două etaloane de profesionalism, de respect pentru adevăr, de neimplicare în campanii murdare, de corectitudine jurnalistică".

Europa Libere si BBC isi incheie emisiunile spre Romania la sfirsitul acesti saptamini, vineri 1 august. Europa Libera continua insa sa emita, in limba romana, spre Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG