Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Prim vicepremierul Igor Dodon, raspunzator de securitatea populatiei in cadrul comisiei pentru situatii exceptionale a anuntat ca in Republica Moldova nu au fost inregistrate pina acum victime in urma inundatiilor.

Igor Dodon a precizat ca au fost evacuati toti copiii si persoanele aflate in statiunile din orasul Vadul lui Voda. De asemenea, au fost evacuate zonele de pe malul riurilor Nistru si Prut care au fost afectate sau ar putea fi afectate de inundatii. Potrivit lui Dodon, viitura cea mai puternica se asteapta pentru ziua de miine.

Referitor la situatia de pe riul Prut, Igor Dodon a precizat ca in zona de nord a tarii, in special, in raionul Briceni, au fost inundate circa 200 de case din satele Criva, Corjauti, insa pina a ajunge aici viitura locuitorii au fost evacuati din zona respectiva. In prezent, se examineaza necesitatea evacuarii si a altor persoane din aceasta zona.

Igor Dodon a mai spus ca prognozele parvenite de la Cernauti indica o scadere a nivelului apei riului Prut in urmatoarea perioada.
XS
SM
MD
LG