Linkuri accesibilitate

Apel de susţinere a programelor către România difuzate de BBC şi Europa Liberă


Alinta Civica, o serie de asociatii post-decembriste si mai multe sindicate au lansat un apel, in care cer Statelor Unite si Marii Britanii sa revina asupra deciziei ca posturile de radio BBC şi Europa Liberă să-şi înceteze activitatea in limba romana. In apel se arata ca organizatia Freedom House plasează România în categoria ţărilor cu o “presă parţial liberă” în compania ţărilor din Balcani unde serviciile Europei Libere şi ale BBC vor continua să aibă programe.

Potrivit raportului Freedom House “Naţiuni în Tranziţie”, România face parte din seria ţărilor central europene unde progresele democratice marchează o perioadă de stagnare. Astfel, “scorul democratic” al României pe anul 2007 este de doar 3,29.

Pe de alta parte, din cauza unei justitii obediente, a fost necesar sa se apeleze la CEDO pentru judecarea „dosarele masacrului din decembrie 1989 şi a fratricidului din iunie 1990 comis împotriva presei independente, a manifestanţilor anticomunişti, a societăţii civile şi a partidelor istorice”.
XS
SM
MD
LG