Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) susţine că publicarea pe site-ul Camerei Deputaţilor a referatului procurorilor anticorupţie privind dosarul fostului premier Adrian Năstase este de natură să îngreuneze semnificativ ancheta.

Totodată, DNA apreciază că prin publicarea pe pagina de internet a acestui referat, Camera Deputaţilor a încălcat caracterul confidenţial al anchetei, în pofida răspunsului primit, la propria solicitare, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, în legătură cu o speţă similară.

Vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat, sâmbătă, că pe site-ul Camerei au fost publicate doar raportul Comisiei în cazul Adrian Năstase şi referatul înaintat de procurorul Daniel Morar, iar acest lucru nu afectează procesul acestuia.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Lidia Bărbulescu a susţinut că publicarea pe site-ul Camerei Deputaţilor a referatului prin care se cere urmărirea penală a fostului premier Adrian Năstase nu reprezintă un act care nu poate fi public.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor a dispus o anchetă internă pentru a analiza modul în care raportul Comisiei juridice la care au fost ataşate sesizarea şi referatul DNA privindu-l pe Adrian Nastase a ajuns în secţiunea "Caseta deputatului" de pe site-ul instituţiei.
XS
SM
MD
LG