Linkuri accesibilitate

CEDO cere guvernului să prezinte explicaţii pe marginea legii care interzice dubla cetăţenie persoanelor cu funcţii publice


Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) a comunicat acum doua zile Guvernului de la Chisinau acceptarea de catre instanta europeana a cererii prin care primarul Capitalei, Dorin Chirtoaca, vicepresedinte al Partidului Liberal, si consilierul municipal Alexandru Tanase, vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat, au atacat Republica Moldova, considerand-se lezati in drepturile lor electorale de legea care interzice functionarilor sa detina doua sau mai multe cetatenii.

CEDO a cerut Guvernului Republicii Moldova sa prezinte explicatii pe marginea acestui subiect in regim de urgenta,in rastimp de o luna. Anuntul a fost facut in sedinta Parlamentului de liderul liberal-democratilor, deputatul Vlad Filat.

Legea care interzice persoanelor cu functii publice, inclusiv elective, care au acces la secrete de stat sa detina dubla cetatenie, a fost adotata de Parlamentul de la Chisinau in aprilie.
XS
SM
MD
LG