Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Alegătorii din 1474 de localităţi, inclusiv Bucureşti, sunt aşteptaţi, duminică, la urne, de la ora 7.00 şi până la ora 21.00, pentru a-şi decide primarul în al doilea tur al alegerilor locale.

Începând cu alegerile locale din anul 2008, cetăţenii cu drept de vot din Uniunea Europeană care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români.

Turul doi de scrutin va fi organizat în patru dintre cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, respectiv sectoarele 1, 4, 5 şi 6, şi pentru Primăria Generală a Municipiului. Cursa pentru functia de primar general se duce intre candidatul independent, sustinut de Partidul Social Democrat, Sorin Oprescu si Vasile Blaga din partea Partidului Democrat Liberal.

Sorin Oprescu a declarat ca a votat "schimbarea in bine" prin el insusi, exprimandu-si convingerea ca bucurestenii vor veni in numar mare la vot, transmite NewsIn. "

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat: "Sper ca votul de astazi sa aduca in Bucuresti o administratie mai competenta, mai apropiata de cetatean, de problemele cu care acesta se confrunta".

Presednteel PSD Mircea Geoana a spus ca "e important ca Bucurestiul sa aiba o noua sansa", iar candidatul PDL la Primaria Capitalei, Vasile Blaga a spus ca "a dat un vot responsabil pentru Bucuresti".

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG