Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Georgia a acuzat Rusia ca incearca sa anexeze regiunea separatista Abhazia, dupa ce ministerul rus al apararii a desfasurat citeva sute de militari in regiune, afirmind ca masura este „ strict umanitara”. Militarii rusi ar urma, in opinia Moscovei, sa reconstruiasca sistemul feroviar al regiunii.

Ministrul adjunct de externe al Georgiei, GRIGOL VASHADZE a declarat ca decizia Rusiei este „inca un pas agresiv al Rusiei” impotriva Georgiei.

Intr-un interviu publicat ieri de cotidianul francez Le Monde, premierul Rusiei Vladimir Putin a spus ca oferta initiala a Georgiei de a acorda regiunii separatiste „o autonomie largita” ar fi una „corecta”.

Presedintele Georgiei Mikail Saakashvili urmeaza sa se intilneasca la Sankt Petersburg, la sfirsitul saptaminii, cu omologul sau rus Dmitri Medvedeev.

Tot in aceasta saptamina se va afla la Tbilisi, Javier Solana, coordonatorul politicii externe si de securitate a Uniunii Europene, iar la Moscova, relatia tot mai tensionata dintre Georgia si Rusia va fi discutata de asistentul adjunct al secretarului de stat american Mathew Bryza.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG