Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


În România au loc alegeri locape pentru funcţiile de primari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene. La nivel naţional au fost organizate 42 de circumscripţii electorale, care cuprind 17.285 de secţii de votare, din care 1.181 sunt în Bucureşti. În listele electorale permanente sunt înscrise 18.313.440 de persoane.

Cetăţenii Uniunii Europene îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile locale din 2008 atât pe baza documentelor de identitate emise de autorităţile din statul membru de origine (paşaport şi carte de identitate), cât şi a documentelor eliberate de autorităţile române, respectiv Oficiul Român pentru Imigrări (permisul de şedere temporară, permisul de şedere permanentă sau cartea de rezidenţă permanentă).

Premierul Calin Popescu Tariceanu care a votat la Grupul scolar nr 5, a avut probleme cu unul din buletinele de vot. Dupa ce a iesit din cabina, premierul a mers direct la presedinta sectiei de votare si i-a aratat acesteia unul din buletinele de vot.

Unul dintre liderii social-democrati Adrian Nastase, a votat la Liceul Jean Monet din Bucuresti. "Am votat impotriva bordurilor din Capitala", a afirmat social-democratul".

Liderul PD-L, Emil Boc, a votat la o scoala din Cluj-Napoca. "Nu am emotii si cred ca e o zi cu noroc", a afirmat Boc.

Presedintele Traian Basescu a votat la Liceul A.D. Xenopol unde a verificat atent cele patru buletine de vot inainte de a le introduce in urne. Vineri seara, seful statului a facut un apel la cetateni pentru a merge la vot astazi.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG