Linkuri accesibilitate

Preşedintele Georgiei Saakashvili se va întîlni cu omologul său rus Medvedev la Sankt Petersburg


Presedinteel Georgiei Mikail Saakashvili a anuntat ca saptamina viitoare se va intilni cu presedintele Rusiei Dmitri Medvedev cu care va dezbate problemele privind regiunea secesionista Abhazia. Intilnirea va avea loc la Sankt Petersburg, la forumului economic din 6-7 iunie.

"Vreau sa incerc sa fac tot ce se poate impreuna cu noul presedinte al Rusiei, pentru ca este in interesul nostru si al rusiei si al noului presedinte. Sper sa facem toti pasii necesari pentru detensionarea situatiei, care este foarte grava si complicata. Acest lucru este confirmat de activitatea diplomatica recenta si de realitatea din teren" a declarat la Tbilisi presedintele Georgiei.

Tensiunile dintre Moscova si Tbilisi au crescut simtitor luna trecuta dupa ce Rusia ca a doborit un avion georgian fara echipaj ce surbvola Abhazia. Un raport ONU dat publicitatii in aceasta saptamina sprijina versiunea georgiana, dar Moscova si-a exprimat dubiile fata de acuratetea informatiilor puse la dispozitia expertilor ONU de catre Georgia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG