Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Experţii Comisiei Europene aflaţi săptămâna aceasta la Bucureşti pentru evaluarea reformei justiţiei, au fost interesaţi, între altele, de efectele deciziei Curţii Constituţionale privind controlul averii demnitarilor.

În întîlniri cu ministrul Justiţiei, cu procurorul general, cu reprezentanţi ai ANI, ai CSM şi ai DNA, experţii Comisiei Europene şi-au manifestat interesul faţă de efectele deciziei CC privind controlul averii demnitarilor asupra funcţionării Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Curtea Constituţională a decis, în 16 aprilie, că prezumţia dobândirii licite a averii constituie una dintre garanţiile constituţionale ale dreptului de proprietate, precizând că modificările propuse la Legea 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, "sunt imprecise şi inadecvate, întrucât este utilizată expresia «diferenţe nejustificabile», a cărei sferă de cuprindere nu poate fi determinată".

Săptămâna aceasta, Guvernul a alocat fondurile necesare pentru ca ANI să poată avea aproximativ o sută de angajaţi, din care 40 de inspectori.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG