Linkuri accesibilitate

UJM: "Politica de stat în domeniul mass-media se rezumă la dezinformare şi cenzură


Uniunea Jurnalistilor din Moldova (UJM), în comun cu mai multe institutii mass-media independente, a lansat unraport despre presiunile la care a fost supusa presa independenta din Moldova de guvernarea comunista în anii 2001-2008 cu genericul: „Jurnalistii acuza!”.

Autorii raportului acuza guvernarea comunista de razboiul pornit împotriva presei independente si de încalcarea drepturilor cetatenilor la informare. În cadrul unei conferinte de presa, presedintele UJM, Valeriu Saharneranu a declarat ca prin acest proiect jurnalistii îsi propun sa atentioneze societatea de faptul ca în R. Moldova presa nu se dezvolta din cauza unei politici anti-presa promovata de guvernarea comunista de la începuturile ei si pâna astazi.

Constatarea cea mai trista a documentului este ca politica de stat în domeniul mass-media se rezuma la dezinformare si cenzura. „Aceasta pecete pe realitatea noastra vine sa explice de ce R. Moldova este cea mai saraca, cea mai corupta si cea mai înapoiata din punct de vedere al dezvoltarii democratice tara din Europa”, a mai spus presedintele UJM.
XS
SM
MD
LG